Om Maria

Jeg er uddannet cand.merc.dat og ansat som IT-chef på Forsikringsakademiet siden marts 2016. Jeg er også tidligere Coding Pirate (Forening, der tilbyder programmering til børn og unge) og i det hele taget passioneret omkring at inddrage mere IT i undervisningen – tidligt blandt børn og unge.

Lige siden jeg var lille, på billedet er jeg 10-11 år og sidder ved min gamle Amstrad, har jeg interesseret mig for IT. Sammen med min 11 år ældre bror programmerede jeg små spil, først i Basic og siden i Pascal. Jeg arvede også hans gamle computere, den første en zx81’er med telefonknap-taster!

Jeg har siden erkendt, at det mest værdifulde jeg arvede ikke var selve pc’erne, men den gave det var at han lærte mig en masse, som det mest naturlige i verden; der var ingen der sagde til mig at det var unormalt for en pige som mig at programmere og at jeg da hellere skulle lege med dukker og klæde mig ud som prinsesse!

Da jeg skulle vælge studie lå Cand.Merc.dat (i dag it) lige for. Da det er en uddannelse, der kombinerer IT med økonomi gennem faget Organisation, passede det perfekt i forhold til hvordan jeg gerne ville arbejde med IT -nemlig som et middel til at hjælpe mennesker og virksomheder i deres forretning og ikke som et mål i sig selv. Det skal dog siges at jeg fik min del af hardcore programmering i både C og Assembler samt kernel-kodning på Minix (mini linux). Meget meget nørdet og også ret sjovt. Jeg var programmør i mange år hos TDC. På billedet har jeg opdaget, at jeg blev fotograferet, men jeg har godt nok siddet mange timer opslugt af at kode. Det er sjovt og udover at det kan være ret kreativt at kode, kan man virkelig komme i flow og så er det altid en skøn oplevelse, når man får knækket en hård nød. Det sidste er uundgåeligt når man koder.

I 2016 startede jeg som it-chef på Forsikringsakademiet og samme år blev jeg valgt til bestyrelsen som ordinært medlem i CA- Career Advisors, A-kassen for højtuddannede i erhvervslivet. Her har jeg mødt en masse spændende mennesker og været med til at lægge strategi og lægge grobund for en hastig vækst.

Jeg får energi af at give min viden videre samt få feedback og tager derfor gerne ud og holder foredrag.

Her holder jeg foredrag i IT People Denmark:

Jeg er 44 år, gift med Kristian og vi har sammen to skønne drenge på 11 og 15 år. Vi bor lidt uden for København. Jeg bruger en del af min fritid på at løbe og holde mig i form. Jeg sætter ekstremt meget pris på naturen og nyder at løbe i skoven og bade i den lokale vinterbaderklub året rundt.

Jeg er som menneske meget positiv og har sat mig for at være det mest entusiastiske menneske jeg kender! Min erfaring er, at der ikke er meget der slår en entusiastisk person. Det smitter simpelthen og man kommer så langt med at være positiv og åben.